De eerste

Gepubliceerd op 3 november 2018 om 13:44

Ik denk er al een lange tijd aan om een blog te beginnen. Alleen wist ik niet hoe of wat, of waarover ik wou schrijven. Ook ben ik niet de "typische, beginnende blogger" die geïnspireerd raakte door andere bloggers. Als ik er al één ken, dan zal het mijn eigen vriendin zijn, die zelf sinds jaar en dag haar eigen beauty- en lifestyle-blog heeft. Wat mij vooral aanzette was de liefde voor mijn honden, de natuur en mijn enthousiasme om mijn ervaring en passie met de wereld te delen.

Misschien moet ik eerst beginnen met het voorstellen van de "doggies". Mika werd geboren op 11 juli 2009, in een warm nest te Lanaken. Mijn vorige hond was net gestorven en omdat het mijn eerste verlies was, probeerden mijn ouders dit zo goed mogelijk op te vangen. De eerste dagen was ik nog heel erg in de rouw en leek "die nieuwe hond" geen goed idee. Ik had moeite om haar toe te laten. Tot dat bolletje wol opeens mijn nek inkroop, op zoek naar wat genegenheid. Toen besefte ik dat dit hondje mij nodig had, maar vooral dat ik haar nodig had. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en hebben we veel woelige watertjes door zwommen. 

Mika is een hele lieve, rustige (waak)hond. Op vreemden heeft ze het niet zo begrepen, dat hoeft ook niet. Zij gaat voor haar "pack" door het vuur, zoals het een echte rottweiler betaamt. Natuurlijk brengt dit ook minder leuke momenten met zich mee, bijvoorbeeld tijdens wandelingen of wanneer nieuwe mensen op bezoek komen. Ik zeg dan steevast dat ze haar niet mogen aaien en moeten negeren. Het beste laat je haar eerst even aan je snuffelen, zonder haar aan te raken, om haar vertrouwen te winnen. Natuurlijk is er geen kat (pun intended) die daar naar luistert. Dan durft ze al eens uitvallen en wordt zij met argusogen bekeken. Na negen jaar ben ik, door haar wantrouwen in vreemden, natuurlijk een super getraind baasje en ben ik haar altijd een stap voor. Voor mensen op zoek naar tips en tricks over hoe ik hiermee om ga, zal ik later nog een uitgebreide blogpost over dit onderwerp schrijven.

Verder is ze, zoals ik al zei, ook heel lief voor "haar" mensen. Knuffelen kan ze als geen ander en ze zingt ook graag eens een liedje mee. Laten we dus vooral haar vele positieve facetten in de verf zetten. Voor ons is ze de beste en dat is het enige dat telt.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.