Vachtverzorging by Washbar

Gepubliceerd op 22 mei 2019 om 20:05

Samen met de zomer komen ook weer de vlooien en de teken. Bij zwarte honden zijn ze (naar mijn ervaring) heel moeilijk op te sporen. Gezien wij vaak door dicht beboste gebieden wandelen, is de kans groot dat er ergens op een lange grasspriet een vlo of een teek zit te wachten tot er een Mika of Ziggy voorbij komt gewandeld om vervolgens gezellig mee te liften en dan begint de ellende. Je kunt ze dus beter voorkomen dan genezen! 

Wat is er leuker dan dit te combineren met lekker ruikende verzorgingsproducten?

Omdat ik geen voorstander ben van de traditionele (giftige) preventie/bestrijding zoals vlooienbanden of vaccinaties, ben ik zoals altijd op zoek gegaan naar onschadelijke producten. Zo heb ik het assortiment van Washbar ontdekt. Zij maken duurzame verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Iets waar ik mij als natuur- en klimaat-lover volledig in kan vinden. 

Momenteel heb ik de Washbar originele zeep, de Washbar 100% Natuurlijke vlooiendruppels en de Washbar Fresh spray in handig reisformaat, ideaal om mee te nemen tijdens kampeertochten. 

Ik heb ze enkele dagen geleden getest en ik ben al helemaal fan!

De zeep zit in een mooie, recycleerbare verpakking en heeft een heerlijk citroengeurtje. Ook heel handig in gebruik omdat ik met de ene hand de honden kon vasthouden en met de andere hand rechtstreeks met de zeep door de vacht kon gaan. Nadien ging het supervlot om uit te spoelen, dat verbaasde mij want bij andere shampoo's die ik in het verleden gebruikte, duurde dit veel langer. Wat de geur betreft bleef die bij Ziggy niet "hangen", hij rook gewoon neutraal. Vermoedelijk door zijn korte vacht, want Mika -met een iets langere vacht- rook zalig achteraf. Ik moet er ook bij vertellen dat Ziggy eigenlijk een echte stinkerd is, die de dag na zijn wasbeurt vaak weer vies ruikt, maar deze keer is de stank -thank god- nog steeds niet terug. Dit doet mij vermoeden dat er misschien een verband is tussen de niet-natuurlijke producten van voorheen en zijn stinkende vacht. Iets met parabenen, gok ik. De zeep zou niet geschikt zijn voor vlooienpreventie, daarvoor worden de druppels en de spray aangeraden, maar andere gebruikers verklaren wel dat vlooien meteen verdwijnen na de wasbeurt. Teken laten dan weer los na één dag.

Om af te werken heb ik een paar druppels in de nek en aan de staart gedruppeld met de 100% Natuurlijke vlooiendruppels. Deze zijn vlooien-, teken-, muggen- en zandvliegenwerend en kunnen preventief worden gebruikt. Onderschat trouwens die laatste niet want het is een erg venijnig beestje, een combinatie met de Fresh spray waar ik het zo meteen over heb, is hier zeker aangeraden (zowel 's ochtends als 's avonds). De vlooiendruppels herhaal je wekelijks tijdens het hoogseizoen (en ook na elke wasbeurt) en één keer per maand buiten het seizoen. Het is een klein flesje maar wel goed voor gemiddeld 50 toepassingen. Ook deze ruikt een beetje citroen-achtig. Enige nadeel is misschien dat het product de vacht zichtbaar vettig maakt op de plaatsen waar je het toepast, maar dat komt wellicht omdat de druppels op basis van etherische oliën gemaakt zijn. Een tip is om te proberen dit op de huid aan te brengen en niet op de vacht, zo beperk je het vette effect. 

Als final touch de Fresh spray, waar overigens ook een andere variant van bestaat, vernevelen over de vacht. Kan ook op de kussens, dekens, autozetels en in ons geval gaan we dit ook in onze tent gebruiken. Het is een aangename, subtiele bosgeur dus we moeten ons geen zorgen maken om bedwelmd te raken in de tent. Samen met de vlooiendruppels vormt dit een beschermend schild dat parasieten en insecten weert. Zoals ik al zei zijn alle producten 100% natuurlijk en daarom ook zeer geschikt voor honden met huidproblemen of allergieën. 

Of Mika en Ziggy dit jaar last zullen krijgen van teken (vlooien heeft Mika nog maar één keer gehad) valt af te wachten, maar ik hou jullie op de hoogte!

Washbar Originele zeep €9,50

Washbar 100% Natuurlijk vlooiendruppels €16

Washbar Fresh spray (reisformaat) €13,50

Meer info vind je op https://washbar-benelux.nl/


Reactie plaatsen

Reacties

Marlies
een jaar geleden

Mika & Ziggy, heel erg bedankt voor dit mooie verslag. Geniet van het mooie weer, zonder nare beestjes